QSC

QSC Audio Products Inc. är en världsledande tillverkare av förstärkare, digitalt ljud och nätverkssäkerhet, DSP signalprocessorer och högtalare för den professionella ljudmarknaden. Historien om QSC börjar i en liten butik i Orange County, Kalifornien. 1986 grundade Pat Quilter företaget QSC Audio Products Inc. idén bakom grundandet var att bygga bästa möjliga förstärkare för ett överkomligt pris.

Under de första 30 åren var QSC främst involverade i utvecklingen av professionella slutsteg. Idén från den tidigare anställde och nuvarande samarbetspartnern Barry Andrews var att ta ljudutvecklingen från grundaren Pat Quilter och föra det till nästa nivå.

QSC utvecklar extremt kraftfulla förstärkare som uppfyller även de högsta kraven på täckning, räckvidd och prestanda, för nästan alla områden av professionellt bruk.

Den switchade nätaggregat-teknikutvecklingen är så sofistikerad hos QSC, och ingen annan tillverkare kan erbjuda ett så brett utbud av produkter med denna teknik. Dessutom har QSC höga krav på tillförlitlighet och kvalitet, idag har QSC tillverkningsanläggningar som uppfyller de högsta industristandarderna.

QSC har totalt sju slutstegs-serier: QSC RMX-serien, första valet för musiker, band och DJs, QSC PLX-serien, en idealisk förstärkare för krävande musiker, band och DJs, som behöver hålla utrustningen lätt, QSC PowerLight- serien, särskilt för turnerande och live-ljud, QSC PowerLight 2-serien som ett stöd för PowerLight-serien i lägre frekvenser. För installationsapplikationer QSC ISA-och QSC CX-serien och för bio QSC DCA-serien. Dessa QSC förstärkare sticker ut på grund av det låga priset, vilket ger dig mer valuta för pengarna! QSC slutsteg är det första valet för många musiker världen över.

Förutom att vara marknadsledande inom slutsteg, erbjuder OSC ett stort utbud av professionell ljudteknik. OSC tillverkar också en mängd olika produkter som använder den nya Cobra Net, en plattform för nätverksdrivna ljudenheter.
En omorganisation inom utvecklingsteamet resulterade i utformningen av ett omfattande sortiment av nya och moderna QSC högtalarsystem, förutom QSC högtalare för installation, det finns också system för live-ljud och turné.

Denna allmänna utveckling har gjort det möjligt för QSC att inte bara utveckla fantastiska enskilda komponenter som produceras med yttersta kvalitetsnivå, men också för att integrera dessa i komplexa ljudsystemlösningar.

Den ständigt ökande efterfrågan på kvalitetsprodukter har lett QSC till att utöka produktionskapaciteten kraftigt. Den nya fabriken ligger bredvid företagens huvudkontor i Mesa, Kalifornien.